Presteren als Mindset - middagprogramma

Presteren als Mindset - middagprogramma

Over de niet-onderhandelbare principes van samenwerken en presteren

Wat zijn de wetten van presteren? Wat is de magie achter presteren?

Hoe organiseer je (zelf)kritiek?

Wat zijn de basisprincipes om mensen succesvol te laten samenwerken? Hoe ga je om met verschillen in generaties?

Hoe ga je om met tegenslag?

Tijdens deze 'fast-forward' masterclass geeft Toon Gerbrands in 1 unieke middag inzichten over het leiden van een topsportomgeving waar gepresteerd moet worden. De algemeen directeur van PSV neemt je mee naar de bestuurskamer, de trainerskamer en de kleedkamer. Letterlijk: want deze masterclass speelt zich af in het Philips stadion in Eindhoven. 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden én de inbreng van  jou als deelnemer legt de baas van PSV uit hoe hij de gevolgen van winst en verlies verwerkt in zijn kenmerkende manier van leidinggeven. Wat zijn de principes om succes te bereiken? Hoe komt een prestatieklimaat tot stand? Wat is feedback op topniveau? Hoe denkt Toon Gerbrands over voorbeeldgedrag? Welke stijl van leidinggeven past bij een prestatieklimaat? 

Maar ook: wat wil jij zelf als leider/ leidinggevende ontwikkelen? De vergelijking met de topsport verloopt niet één op één, maar je kunt wel leren van de topsport. Na deze middag heb je antwoord op de vraag of jij in een prestatieklimaat werkt en wat jij daaraan (nog meer) kunt bijdragen.   

Type:
Fast Forward workshop
Prijs:
€ 495,00 (excl. BTW)
Datum:
31 december
Tijd:
12.30 - 16.30
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure

"Je gunt iedere organisatie een Toon Gerbrands"

NRC Handelsblad

Toon Gerbrands heeft als clubcoach in het volleybal meerdere landskampioenschappen en de Europacup gewonnen met Piet Zoomers. Met het Nederlands mannen volleybalteam werd hij in 1997 Europees kampioen.

In zijn tijd als directeur van AZ behaalde de Alkmaarse club aansprekende resultaten: het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013. Maar hij maakte ook tegenslag mee in deze periode. Toen de DSB Bank omviel zat AZ zonder sponsor en de club stond op omvallen. Over deze periode schreef Gerbrands het boek "De succescrisis".

Tegenwoordig is hij algemeen directeur bij voetbalclub PSV, waar hij in zijn eerste vijf seizoenen direct drie keer de landstitel heeft gewonnen. En hij maakte de club weer financieel gezond. Gerbrands heeft zijn lopende contract onlangs met vijf jaar verlengd omdat hij verder vorm wil geven aan het plan '2030'. In zijn contract heeft hij een clausule opgenomen dat hij per dag ontslagen mag worden door de RvC. "Als het niet werkt dan werkt het niet en dan moet je daar consequenties aan verbinden" zegt hij daar zelf over. En dat is Toon ten voeten uit: voorbeeldgedrag als leider is cruciaal.  

12.30 ontvangst met een lichte lunch

13.00 korte rondleiding door het stadion

13.30 Start masterclass

16.30 einde

Deze masterclass van 1 middag vindt plaats in de kleedkamer van het Philips Stadion in Eindhoven. Dat zorgt voor een unieke ervaring!

Het stadion is uitstekend bereikbaar met de auto en met de trein. Je kunt op nog geen 100 meter afstand van het stadion gebruik maken van de parkeergarage. Vanaf het station in Eindhoven loop je in minder dan 10 minuten naar het stadion. 

Philips Stadion

Frederiklaan 10a (ingang 8)
5616 NH, Eindhoven

Parking Philips Stadion

Anton Philipslaan 56
5616 TX, Eindhoven

In verband met Corona is de datum van deze prachtige masterclass nog niet bekend. Mail ons als je op de hoogte gehouden wilt worden

klantenservice@focuslearningjourneys.nl

Als deelnemer ontvang je een gesigneerd boekenpakket met daarin 4 boeken van Toon Gerbrands. 

Toon Gerbrands

De lerende winnaar

Toon Gerbrands

De lerende winnaar is een nieuw menstype. Hij is altijd onderweg en voortdurend op zoek naar het betere. Vol met twijfels en daardoor kwetsbaar, maar met de instelling van iemand die ten koste van alles wil slagen, door zich te ontwikkelen. De weg er naar toe levert de beste leermomenten op, door open te staan voor invloeden van buitenaf. De lerende winnaar zal door deze benadering persoonlijk blijven groeien in een werkomgeving zonder zekerheden. Daar ligt zijn kracht.

Toon Gerbrands beschrijft in dit boek twaalf inspirerende ontmoetingen. Tezamen vormen zij de onderbouwing van de kenmerken van het nieuwe menstype. Het lezen van dit boek is de eerste stap op weg naar succes en leiderschap als lerende winnaar. 'De Lerende Winnaar' brengt u dichter bij een effectieve omgang met een steeds complexer wordende wereld en biedt u (inspiratie)lessen voor een succesvolle en bewezen managementaanpak.

Toon Gerbrands

Mijn stijl

Toon Gerbrands

In Mijn Stijl legt Gerbrands uit wat er schuilgaat achter zijn succesvolle methode. Wat is het onderscheidend DNA van een leider? Is succes maakbaar? En hoe ziet de voetbalclub van de toekomst er eigenlijk uit? Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden uit zijn imposante loopbaan in de topsport duidt hij zijn manier van leidinggeven. Mijn Stijl geeft antwoord op deze en vele andere vragen, in een boeiend relaas over de stijl van een van Nederlands meest vooruitstrevende en succesvolle (sport)managers.

Toon Gerbrands

De prijs van succes

Toon Gerbrands

In de nieuwe serie Sportjuweeltjes verschijnen persoonlijke verhalen van aansprekende figuren binnen de sportwereld. De sportmens als auteur laat de lezer kennismaken met de mens achter de sportmens. Want elke topper in de sport ervaart botsingen met de mens die de topsporter ook is. Die botsingen kunnen bovenmatig pijnlijk zijn en stellen je keer op keer voor de keuze: welke rol geef je voorrang, de sporter of de mens?

'De prijs van succes' is het vrijmoedige verhaal van een man die zich openhartig afvraagt of zijn beslissingen niet te egoïstisch zijn geweest en tot de conclusie moet komen dat er een prijs is, die altijd ergens door iemand wordt betaald…Toon Gerbrands

Iedereen fit genoeg om te presteren

Toon Gerbrands

De reset van de 21ste eeuw
een gamechanger
...voor iedereen
12 maanden: gemiddelde tijd om je levensstijl blijvend aan te passen
100% resultaat: per lezer verschillend
Koop dit boek niet als ➜
- je leven volledig in balans is
- je geen fysieke problemen ondervindt
- je werk-privé verhouding volledig op orde is
- je geen hinder ondervindt van sociale media

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Pimp je team

  datum n.n.b. mail ons als je interesse hebt dan houden wij je op de hoogte!

  Masterclass met Jeroen Busscher

  Meer informatie
 • 'Verandermanagement in 1 dag' met prof. dr. Jaap Boonstra

  In 10 stappen helderheid in je veranderstrategie

  Masterclass met veranderspecialist Jaap Boonstra

  Meer informatie
 • Het nieuwe spel

  De spelregels zijn niet veranderd. Het spel is veranderd.

  Masterclass met Camilla van den Boom

  Meer informatie
"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)