The fine art of leadership

The fine art of leadership

Beïnvloed jezelf en anderen vanuit waardengedreven leiderschap

Leiderschap is een kunst!

Het is de kunst van gericht invloed uitoefenen op jezelf, je naasten en je omgeving. Het vraagt om toerusting, praktijkervaring en reflectie. In de tweedaagse masterclass ‘The Fine Art of Leadership’ word je door Gabriël Anthonio meegenomen langs verschillende werkvormen om je kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap te vergroten.

De kunst van beïnvloeding

Na deze masterclass kijk je anders naar leiderschap. En vervolg je je weg op een nieuwe manier. Anderen gaan waarnemen dat je zaken anders, effectiever aanpakt. En daarmee vergroot je je invloed op je omgeving en op jezelf. Stap voor stap. Deelnemers aan masterclasses van Gabriël waarderen zijn optredens met een dikke 9 gemiddeld. En dat komt omdat er echt wat gebeurt tijdens zijn masterclasses.

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 1.895,00 (excl. BTW)
Datum:
9 & 10 mei 2019
Locatie:
Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum, Zeist
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure

In deze tweedaagse masterclass word je meegenomen langs schatten uit de klassieke oudheid en moderne filosofie. We staan stil bij leiderschapsdenkers als: Jim Collins, Victor Frankl en Nicolas Taleb. Daarnaast laten we ons inspireren door klassieke filosofen als Plato, Aristoteles en Epictus. Met korte inspiratievolle films en praktijkvoorbeelden worden er rijke levenslessen gedeeld. Uiteraard ga je als deelnemer zelf ook aan de slag met je eigen missie en visie en zul je ervaren welke kracht en invloed er uitgaat van story telling. De masterclass is zo ingericht dat werkvormen en methoden makkelijk in je eigen werksituatie kunnen worden overgenomen.

Leer van één van de meest bevlogen leiders van Nederland

Gabriël Anthonio is een van de pareltjes in de stal van Focus Learning Journeys. Hij is een ‘rolmodel’ op het gebied van leiderschap: wat hij in zijn masterclass vertelt heeft hij zelf doorleefd. Dus niet alleen boekenwijsheid maar echte beleving. Vanuit het hart en niet alleen het hoofd. Dat voel je, dat zie je en dat ga je meemaken in deze masterclass. Gabriël is begonnen op straat met het helpen van randgroepjongeren. Hij maakte zich de wetten van crisissituaties eigen en vertaalde die in principes van waarden gedreven leiderschap. Sindsdien heeft Gabriël ingrijpende verandertrajecten doorgevoerd in de organisaties waar hij leiding gaf. Topbestuurders en politieke leiders consulteren hem in moeilijke levens- of carrière perioden. In 2006 promoveerde hij op een proefschrift over zijn werk als directeur in een TBS kliniek. Op dit moment geeft Gabriël leiding aan de organisatie van Verslavingszorg Noord Nederland en hij is bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

The fine art gaat verder....

Gabriel is ondanks alle successen zelf ook een leerling van leiderschap gebleven. In deze masterclass deelt hij zijn ervaring en nodigt hij jou uit om jouw ervaring en levenslessen te delen. Het motto is "we moeten oppassen om geen onverteerd voedsel op te spugen." We leven in een wereld van kennisobesitas en managementpraatjes, 'The fine art' gaat verder....

calendar Zet dit programma in je agenda!

 Dagdeel 1

De principes van waardengedreven en duurzaam leiderschap

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Plato & Aristoteles

Dagdeel 2

De principes van duurzame impact

13:30 uur - 17:00 uur

Bronnen: Epictetus, Levinas & Habermas

Afsluitend diner

Dagdeel 3 (avond)

Story telling: The art of Leadership

19:00 uur - 21:00 uur

Bronnen: Victor Frankl & Jim Collins

Dagdeel 4

Principe: het leven praat terug!

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Fluttert & Nassim Nicolas Taleb

Dagdeel 5

Principe van delen en vermenigvuldigen

13:30 uur - 16:00 uur

The art of Leadership Certificaat

16:00 uur afsluiting

Direct aanmelden Bekijk de brochure

"Boeiend, tot het einde." 
"Indrukwekkend, kippenvel."
"Gabriël Anthonio is een meesterverteller!"

Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio

Functie:
Bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap
Bedrijf:
Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder in de zorg, part time hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Groningen en Lector aan de Stenden/NHL Hogeschool in Leeuwarden.

De gemiddelde beoordeling van deze masterclass is een 9,1!

Komt enorm binnen. Kippenvel Gabriël is een voorbeeld voor iedereen.
Sylvia Ravensbergen, Sr. programma manager pps, Ministerie van Defensie

Het allerbeste. Ik geef normaal gesproken nooit een 10, omdat er dan niets te verbeteren is.
Hans Buurman, Manager, Belastingdienst

Ge-wel-dig! Het is een inspirerende tegenhanger op de snelle spraakwatervallen die veelal op leerzame systemen, domeinen en theorieën zitten, i.p.v. op de mensen zelf!
Mevrouw Smith, Kleurverschil

Tijd en locatie
De tweedaagse masterclass vindt op 9 & 10 mei 2019 plaats in Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum te Zeist.

Afhankelijk van het weer en gelegenheid neemt Gabriël Anthonio de deelnemers mee de lommerrijke bossen in voor een buitensessie. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum is uitstekend bereikbaar met de auto en het OV. Klik hier voor de routebeschrijving.

Dag 1 is in drie dagdelen verdeeld, start om 09.30 uur en eindigt om 21.00 uur.
Dag 2 kent twee dagdelen, start om 09.30 uur en eidigt om 16.00 uur om filevrij huiswaarts te gaan.

Investeren

Je investeert € 1.895,- in een unieke tweedaagse ontmoeting met een rasechte verteller, die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming! Wil je op het Landgoed Woudschoten overnachten dan betaal je € 1.995,-. De tweedaagse masterclass is inclusief lunch, diner, drankjes, boeken en certificaat van deelname. 

Inschrijven

Schrijf je in voordat de masterclass vol is. Er is plek en aandacht voor een beperkt aantal deelnemers. Je schrijft je eenvoudig in via onze website www.focuslearningjourneys.nl N.B. Annuleren is niet mogelijk, maar je mag bij overmacht wel een vervanger sturen.

PE uren:

Met deze masterclass verdien je 14 PE-uren. 

NBA / PE-punten

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Secure base leadership

  Word een basiskamp voor je medewerkers

  3,5 daagse masterclass van 5 maart t/m 8 maart 2019

  Meer informatie
 • Masterclass Pimp je Team

  Interventietechnieken voor effectieve teams

  dinsdag 19 maart 2019

  Meer informatie
 • Stress: vriend én vijand

  Hoe maak je jezelf en je team veerkrachtiger onder druk?

  21 maart 2019

  Meer informatie
"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith