Collegereeks Power Breakfast - Editie Noord-Nederland

Collegereeks Power Breakfast - Editie Noord-Nederland

6x 21st century skills - vaardigheden voor een veranderende wereld

Maak de leider in je wakker met:

 • Melanie Knufinke
 • Menno Lanting
 • Jitske Kramer
 • Jeroen Busscher
 • Kim Spinder
 • Gabriël Anthonio
Type:
Collegereeks
Prijs:
€ 895,00 (excl. BTW)
Datum:
24 mei t/m 27 juni 2018
Locatie:
De Rietschans, Haren
Houd mij op de hoogte Bekijk de brochure

OPGELADEN VOOR DE DAG KOMEN

6 powerbreakfasts, editie Noord-Nederland
Wil jij je dag vol inspiratie beginnen? Wil je in een fijne setting ondergedompeld worden in inspiratie en positiviteit? Gewoon direct bij je ontbijt? Om vervolgens fris en geïnspireerd, filevrij naar je werk te rijden?

Hier is je kans!
Focus Learning Journeys presenteert 6 ontbijtsessies over 6 actuele, intrigerende organisatie en managementtopics. Met 6 topsprekers die overal uit Nederland speciaal naar ‘het noorden’ komen om samen met jou te ontbijten. 

Start je dag vol inspiratie met direct toepasbare tools en kennis voor jezelf en je organisatie. Als je met je een team komt dan geldt de regel ‘5 halen, 4 betalen’. Op die manier maak je een vliegende start met elkaar en is de vertaalslag naar je organisatie een stuk makkelijker.

Donderdagochtend 24 mei 2018

Gabriël Antonio heeft in zijn werkzaam levenwaardevolle lessen opgedaan. Eerst op straat met de crisisopvang van randgroepjongeren. Daarna toen hij 5 organisaties uit een crisis haalde. Hiermee ontwikkelde hij krachtige principes van waardengedreven leiderschap die de sleutel tot groei en succes zijn. Leiderschap die niet top-down of bottom-up stuurt, maar van binnenuit. Gabriël Anthonio is een van onze meest begenadigde docenten.

Prof. dr. Gabriël Anthonio; Directeur verslavingszorg Noord Nederland, bijzonder hoogleraar sociologie van leiderschap Rijksuniversiteit Groningen
Tijd: 08:00 - 10:00

Woensdagochtend 30 mei 2018

We leven in een verandering van tijdperk en niet in een tijdperk van verandering. Succes vraagt om steeds andere vaardigheden. De kwaliteiten waar je als werknemer nu mee scoort zijn over vijf jaar al belegen. Hoe houd je jezelf scherp? Welke kwaliteiten zijn over 2 jaar relevant? Hoeveel mensen kunnen wat jij kan? Wat zijn onmisbare eigenschappen voor de toekomst? Laat je inspireren door topspreker Jeroen Busscher.

Jeroen Busscher; Fulltime spreker, cultuurconsultant en auteur van o.m. de bestseller ‘Pimp je afdeling’.
Tijd: 08:00 - 10:00

Woensdagochtend 6 juni 2018

Hoe benut je verschillen in je organisatie? Hoe zorg je dat niet steeds dezelfde mensen zijn hun mond opendoen op een vergadering? Dat alle standpunten volledig aan bod komen en het geheel belangrijker wordt dan ego's? Jitske Kramer over ‘de wijsheid van de minderheid'. Over sabotage, autocratische besluiten, koningen en haaien. Jitske Kramer reist de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen.

Jitske Kramer; Corporate antropoloog, spreker, auteur en oprichter van HumanDimensions.
Tijd: 08:00 - 10:00

Woensdagochtend 13 juni 2018

De kern van werk en ondernemen is snelheid, experimenteren, falen en leren. Technologie is daarbij een middel en niet het doel. Het gaat er niet om wat je wel of niet doet met alle techniek; het gaat erom of je voldoende flexibel en open bent om in deze veranderende wereld een bijdrage te blijven leveren. Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. 

Menno Lanting; Spreker en adviseur. Meer dan 50.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect’, ‘Iedereen CEO’ en ‘De disruptieparadox’.
Tijd: 08:00 - 10:00

Woensdagochtend 20 juni 2018

Slaap is een van de meest onderschatte factoren voor succes. Gelukkig komt er door wetenschappelijk onderzoek steeds meer kennis bovendrijven die vertaald wordt naar organisatieniveau: wat is de invloed van (een gebrek aan) slaap op leiderschap, productiviteit, betrokkenheid en creativiteit? Kom uitgeslapen aanschuiven bij deze ‘powerbreakfast’ en ontdek hoe het nog beter kan! Melanie promoveerde op de slaapgewoonten van topsporters.

Dr. Melanie Knufinke; Slaap & performance – expert, behavioural science institute, Radboud Universiteit.
Tijd: 08:00 - 10:00

Woensdagochtend 27 juni 2018

Ben je klaar met dagelijkse emailbommen en CC-mail? Heb jij het gevoel dat de samenwerking met je collega’s veel beter kan door minder te emailen? Doe dan mee met het emaildieet en pak de regie over je werk terug. Kim Spinder merkte dat zij geleefd werd door email. En ze besloot te stoppen met e-mailen want ze wilde meer tijd en ruimte om creatief te zijn, om anders samen te werken en om na te kunnen denken. Wil je weten hoe je met jouw organisatie deze slag kunt maken?

Kim Spinder; Auteur, ondernemer en oprichter van de ‘Innovatie wasstraat’
Tijd: 08.00 - 10:00

calendar Zet dit programma in je agenda!

TIJDEN
08.00 uur - ontvangst met ontbijt en echt goede koffie!
08.30 uur - start - inspiratiesessie
09.45 uur - vragen
10.00 uur - einde

• Super geïnspireerd en gezond je dag beginnen
• Zaken die er echt toe doen
• Direct toepasbaar
• Filevrij reizen
• Gemiddelde beoordeling 8,5
• Groepskorting van 20%

Houd me op de hoogte Bekijk de brochure
Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio

Functie:
Bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap
Bedrijf:
Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder in de zorg, part time hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Groningen en Lector aan de Stenden/NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Functie:
Zelfstandig consultant op het gebied van organisatiecultuur en teamprocessen en innovatie

Jeroen laat managers zien hoe ze een frisse wind door hun organisatie kunnen blazen met behulp van onalledaagse interventies.

Jitske Kramer

Jitske Kramer

Functie:
Corporate antropoloog, spreker, auteur en oprichter van HumanDimensions
Bedrijf:
HumanDimensions

Drs. Jitske Kramer (1973) is corporate antropoloog. Spreker. Ondernemer. Facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Auteur van Normaal is anders, Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid, Wow! Wat een verschil, en co-auteur van De Corporate Tribe (

Menno Lanting

Menno Lanting

Functie:
Strateeg, innovator en leiderschapsexpert
Bedrijf:
My Own Company Inc

Menno Lanting is auteur van o.a. de bestsellers ‘Connect!’, 'Iedereen CEO' en 'Speedboten en Olietankers'. Hij is gespecialiseerd in Social Media in combinatie met leiderschap, strategie en innovatie.

Melanie Knufinke

Melanie Knufinke

Functie:
Slaap & performance-expert
Bedrijf:
Radboud Universiteit

Slaap & performance - expert, behavorioual science institute, Radboud Universiteit

Kim Spinder

Kim Spinder

Functie:
Eigenaar
Bedrijf:
Kim Spinder BV

Kim zet zich in voor het digitaliseren en innoveren van de overheid. Ze vindt e-mail een verouderd concept.

Voor iedere deelnemer aan de gehele reeks hebben wij 3 prachtige boeken gereserveerd: 

1) We quit Mail! van Kim Spinder

2) Onbeperkt houdbaar van Jeroen Busscher

3) Hoe word ik een speedboot van Menno Lanting


Elk boek wordt uitgereikt op het college van de desbetreffende docent.

Kim Spinder

We quit mail

Kim Spinder

Een leven zonder e-mail? Het kan! Dit boek zit vol met ervaringen en praktische tips om zelf de eerste stap te zetten. 

"We houden elkaar te veel zinloos bezig. Tijd om weer te focussen op waar het echt om gaat: Kafka-vrij samenwerken aan iets moois. Kim laat zien dat dat kan en hoe je ultiem online samenwerkt om veertig projecten tegelijk te managen. De nieuwe generatie kent een digitale flow waar zelfs de ergste MBA niet van durft te dromen." – Mathieu Weggeman, auteur van 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!'

Jeroen Busscher

Onbeperkt houdbaar

Jeroen Busscher

'Onbeperkt houdbaar' is voor wie wil werken aan zijn eigen houdbaarheid en aan die van anderen. Over carrière maken en mooie dingen doen, over talentmanagement en uzelf blijven vernieuwen. Een lekker boek voor geïnspireerde werkers die dat willen blijven.

Menno Lanting

Hoe word ik een speedboot?

Menno Lanting

Menno Lanting reisde de wereld over op zoek naar de meest inspirerende ondernemers en organisaties, zowel start-ups als grote multinationals. Hij leerde van hen wat de belangrijkste lessen zijn om ons voor te bereiden op de toekomst en op de nieuwe manier van werken, leren en ondernemen. 

AANMELDEN
Je kunt je op twee manieren aanmelden:
Via de website: focuslearningjourneys.nl/breakfast
Of per mail: aanmelden@focuslearningjourneys.nl

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en een factuur. Door je aan te melden voor deze bijeenkomst ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden. Een week voor aanvangst ontvang je per mail een herinnering en de routebeschrijving.

TIJD EN LOCATIE
Alle 6 powerbreakfasts vinden plaats op de woensdag van 08.00 tot 10.00 uur. De enige uitzondering is de eerste breakfast met Gabriel Anthonio want die vindt plaats op de donderdag.

De locatie is het stijlvolle restaurant de Rietschans, Meerweg 221 in Haren (aan het Paterswoldsemeer).

Rietschans, Haren

Routebeschrijving

INVESTERING
De kosten voor deelname aan deze serie zijn € 895-. (ex BTW). Je ontvangt hiervoor 12 uur inspiratie met 6 topsprekers, een boekenset en 6 overheerlijke ontbijtjes. Inschrijven voor losse sessies is niet mogelijk. Wel kun je een bedrijfsabonnement nemen en zo de sessies over je collega’s verdelen. 

VERHINDERING
Indien je onverwacht verhinderd bent, kan je je altijd, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is na inschrijving helaas niet mogelijk.

PE-uren:
Deze collegereeks levert je 9 PE-uren op. 

CEDEO


GROEPSARRANGEMENTEN
Maak met je team een inspirerende start van de dag! En maak samen de vertaalslag naar je organisatie.

De vuistregel is:
5 halen = 4 betalen en
10 halen = 7,5 betalen.
Of we bedenken samen iets creatiefs en we bieden meerwaarde. We komen er altijd uit. Bel voor meer informatie Remco Gerritsma op 06 - 557 903 78

OVERIGE VRAGEN
Heb je nog vragen, wensen of anderszins? Mail ons op info@focuslearningjourneys.nl


Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Psychologie voor managers

  Unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag en jouw invloed daarop

  Collegereeks van 17 september 2018 t/m 18 december 2018 (11 colleges + masterclass)

  Meer informatie
 • The fine art of leadership

  Prof. dr. Gabriël Anthonio. Beïnvloed jezelf en anderen. En bereik je doelen.

  10 en 11 oktober

  Meer informatie
 • Leiderschap voor gevorderden

  Intensieve en inspirerende masterclass over relationeel leiderschap

  Intensieve en inspirerende masterclass van 11 december t/m 14 december 2018

  Meer informatie
“Lead from the back — and let others believe they are in front.” Nelson Mandela