Maatwerk en incompany

Wie op reis gaat, moet eerst gaan zitten

Wie op reis gaat moet eerst gaan zitten.... 

Wil je samen met collega's leren? In een context die bekend en vertrouwd is? Focus Learning Journeys is een netwerkorganisatie van topdeskundigen uit de wetenschap en de praktijk. We verrijken jouw organisatie graag met de ervaring, kennis en inspiratie van onze kerndocenten/ kernsprekers. Op die manier faciliteren we de learning journey van (een deel) van je organisatie. Dat kan op verschillende manieren

A. Onze programma’s bij jouw organisatie in huis

Wil je een bestaande, zorgvuldig ontwikkelde collegereeks of een bestaande masterclass in jouw organisatie? Wil je bijvoorbeeld het programma Psychologie voor managers in jouw eigen organisatie? Of wil je aan de slag met breinkunde? Vele organisaties gingen je voor:

  • De collegereeks 'Breinkunde in het onderwijs' hebben we inmiddels bij meerdere ROC's gehouden.
  • De masterclass 'The fine art of Leadership' hebben we zowel in profit als non-profit organisaties gehouden
  • De collegereeks 'Organisatie 3.0' is zeer een populaire inhousereeks   

B. Maatwerk: je eigen leiderschapsprogramma

Wil je een maatwerk programma op het gebied van leiderschap in je organisatie? Wij ontwikkelen graag een mooi leiderschapsprogramma op maat voor jouw organisatie. 

Visie

Leiderschap gaat over invloed uitoefenen op jezelf en anderen uit eigen, vrije keuze. De verantwoordelijkheid nemen, of een deel daarvan, terwijl je dat formeel gezien niet hoeft te doen. In die zin is leiderschap niet functiegebonden. Leiderschap tonen betekent dat je op bepaalde momenten het voortouw neemt; niet omdat je daartoe wordt gedwongen of omdat je daarvoor betaald krijgt, maar omdat je zelf de situatie in betere banen wilt leiden. Leiderschap gaat ook over voorbeeldgedrag. Want als jij anderen vraagt mee te gaan in allerlei  veranderingen en je blijft zelf buiten de verandering dan zeggen mensen "ja" tegen je, maar ze denken "nee"...

Leiderschap vraagt zelfkennis, inzicht in je rol binnen het systeem van jouw organisatie of misschien wel inzicht in het eerste systeem waarin je functioneerde: je gezin van herkomst. 

Tot slot vraagt leiderschap om heldere doelen en afspraken. En daar ook doorpakken. 

 C. Denktank of Board of inspiration

Of het nou gaat om een strategisch vraagstuk, cultuurverandering, presteren, agile werken en de grenzen aan zelfsturing: wij hebben alles en iedereen in huis en wij creëren graag een zorgvuldig samengestelde denktank voor jou. Bestaande uit louter toppers die de druk van het hoger management kunnen weerstaan als dat nodig is. De doelen van de denktank verschillen per opdrachtgever: de ene keer wil een organisatie kritische feedback organiseren, maar er zijn ook organisaties geweest die vooral inspiratie wilde tanken. Alles is mogelijk, mits je maar geen vrees hebt om sterke en authentieke mensen in je organisatie te halen. Wij helpen je hier graag bij!  

Wie op reis gaat moet eerst gaan zitten

Bel Remco Gerritsma voor een afspraak op 06-55790378 of stuur een mail: remco@focuslearningjourneys.nl

"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter