De vorstenspiegel - Ingezonden brief van Blerta Shaqiri

De vorstenspiegel - Ingezonden brief van Blerta Shaqiri

Op 7 januari jl. ontving ik het boek ‘De Vorstenspiegel’ persoonlijk uit handen van de schrijver, Prof. dr. Gabriël Anthonio. Met daarbij een leuk persoonlijk bericht. Een ontzettend mooi cadeau waarvoor dank Gabriël. In zijn boek nodigt Gabriël ons uit om in de spiegel te kijken. ‘Een kijkraam waar je niet doorheen kunt kijken, maar dat naar jou terugkijkt’ zoals hij het zelf zo mooi beschrijft. Het boek gaat over de reis om te worden wie je ten diepste bent. Het gaat over persoonlijke groei en ontwikkeling. Het gaat om invloed die waarde toevoegt. Het gaat om momenten van stilstaan, reflecteren en waarnemen. Gabriël beschrijft 7 klassieke kernwaarden die nodig zijn als je het Goede Leven wilt nastreven. Ze hebben een universeel karakter en worden dan ook door mensen uit allerlei culturen (h)erkend. Deze kernwaarden zijn: Wijsheid, Rechtvaardigheid, Matigheid, Moed, Geloof, Hoop en Liefde. 

Nu kijk ik zelf best vaak in de spiegel (haha) maar dit is een ander manier om naar je zelf te kijken en jezelf onder ogen te komen. Het begin van een nieuw jaar is voor mij altijd een goed moment om in de spiegel te kijken. Ik neem de tijd om naar mijn toekomst te kijken, waar het verleden en heden onlosmakelijk mee verbonden zijn. De komende tijd wil ik zuinig zijn op mezelf. ‘Er is maar één zoals jij en je bent uniek’ schrijft Gabriël. Dat is zeker waar. Ik wil niet te streng zijn voor mezelf, maar liefdevol. In mijn reis zal ik af en toe vallen, daarvan leren en weer opstaan. Ik wil mezelf de ruimte geven om te investeren in mijn persoonlijk groei en ontwikkeling. In 2021 wil ik open staan voor nieuwe waardevolle ontmoetingen, nieuwe samenwerkingen en vooral waarde toevoegen op mijn eigen leven en dat van anderen. 

Mede geïnspireerd door Gabriël ben ik een eigen onderneming begonnen in de zorg. Met mijn uitzendbureau Ekuivalent bemiddel ik bij personeelstekorten in de zorg om op nieuwe en alternatieve manieren goed personeel aan te kunnen trekken. Hiermee wil ik waarde toevoegen en oplossingen bieden voor de tekorten in de zorg. 

Ik nodig je ook uit om, net als ik, in de spiegel te kijken, stil te staan, te reflecteren en waar te nemen. Ik beveel Gabriëls boek en zijn masterclass met @focuslearningjourneys dan ook van harte aan.

Benieuwd naar de masterclass van Gabriël? Kijk hier voor meer informatie: https://lnkd.in/gF389Qn Na deze masterclass kijk je anders naar leiderschap en vervolg je je weg op een nieuwe manier. Anderen gaan waarnemen dat je zaken anders, effectiever, aanpakt. En daarmee vergroot je je invloed op je omgeving én op jezelf. Stap voor stap. 

Gerelateerde evenementen

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker