Dit worden de 10 grootste techtrends van 2016

Een film downloaden in 1 seconde, robots als vrienden en beveiliging door gedragscontrole. Deze 10 tech innovaties worden volgend jaar trends, volgens onderzoeksbureau Juniper.

#1. Virtual reality

In 2016 gaat de Virtuele Wereld de echte wereld stevig verstoren, aldus Juniper. Marktleiders als Oculus, Sony en HTC zetten op dit moment de puntjes op de ‘i’ om hun vr-brillen te gaan verkopen. Ook kleinere partijen komen met nieuwe spullen op de markt. 

Het stadium waarin de brillen als leuke game-console werden gezien is lang voorbij. In de komende vijf jaar zal de filmindustrie mee innoveren met de nieuwe dimensie. Tegelijkertijd ziet het onderzoeksbureau toepassingen ontstaan in de gezondheidszorg en industrie.

#2. Nieuwe vrienden: robots

...... Lees de complete lijst van de 10 tech-innovaties verder op MT.nl


___________________________________________________________________________________________________________

Wilt u meer weten over (de strategische impact) van aankomende technologie-trends?
Focus Conferences organiseert van 9 februari t/m 19 april 2016 de collegereeks Industry Shifting Technologies. Deze collegereeks voorziet u van actuele kennis, praktijkervaringen en concrete visies. Een must voor organisaties die technologische vernieuwing en digitalisering als kans willen aangrijpen. 

 

Geschreven door Managementteam op 26 november 2015

Gerelateerde evenementen

"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)