Nieuwsuur: 'Multitasken is compleet inefficiënt'

We appen terwijl we tv kijken, versturen mailtjes tijdens vergaderingen en checken tussen alle bedrijven door ook nog de hele dag Facebook. We multitasken meer dan ooit. En dat heeft invloed op ons gedrag en ons brein

Verschillende recente studies laten zien dat onze werk- en studieprestaties lijden onder het vele multitasken. We zijn langzamer en maken meer fouten. Maar ermee stoppen is zo makkelijk niet. In Nieuwsuur test verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal hoe goed hij verschillende dingen tegelijkertijd kan doen en spreekt hij met neuropsychiater Theo Compernolle en hoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner.

>> Bekijk hier de uitzending (06:53)


Wilt u meer weten? Theo Compernolle en 7 andere vooraanstaande deskundigen behandelen tijdens de collegereeks 'Breinkunde in het onderwijs' onderwerpen als hersenen, gedrag en leren.

Geschreven door Nieuwsuur op 22 september 2015

Gerelateerde evenementen

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker